- BYTESRÄTT T.O.M. 15 JANUARI -

BYTEN & RETURER


Hos Jackan.com så har du alltid fri frakt och fria byten helt utan kostnad (0kr) inom Sverige.
Vid retur av hela din order debiteras du 49kr i efterskott, dvs om du skickar tillbaka 1 av 2 jackor betalar du ingen returkostnad. Debiteringen för den eventuella returfrakten (49kr) dras av när återbetalningen sker till dig som kund från det tidigare debiterade betalsättet.

Till länder inom EU säljs varan inklusive svensk moms, och alla avgifter så som eventuell tull och expeditionsavgifter betalas av mottagaren. Vid eventuell retur från ett EU land betalar kunden själv frakt och tullkostnader som eventuellt tillkommer Jackan Skandinavien AB i efterskott. Debiteringen för dessa eventuella kostnader sker när återbetalningen sker till kunden från det tidigare debiterade betalsättet.

Till Norge och andra icke EU länder säljs varan utan moms, och alla avgifter så som tull och expeditionsavgifter betalas av mottagaren. Vid eventuell retur från ett icke EU land betalar kunden själv frakt och tullkostnader som eventuellt tillkommer Jackan Skandinavien AB i efterskott. Debiteringen för dessa eventuella kostnader sker när återbetalningen sker till kunden från det tidigare debiterade betalsättet.

 

ÅNGERRÄTT

Under perioden 20 november till den 15 januari så har vi förlängt öppet köp t.o.m. 16 Januari.

- Vi på Jackan.com vill självklart att du ska vara nöjd med din vara. Därför ger vi dig alltid öppet köp i 14 dagar.

Ångerrätt gäller i 14 dagar från det datum som kunden mottagit varan. Ångerrätten ger dig som kund tid på dig att bestämma om du önskar behålla varan i din ägo. Varan ska behandlas med försiktighet, och inte användas utomhus där den kan utsättas för nederbörd eller starkt solsken som kan försämra värdet på varan. Varan ska behandlas varsamt och med omtanke om att varan ska kunna säljas vidare till annan vid retur. Eventuella märkningar som prislappar och varumärkes taggar får ej avlägsnas eller klippas av för att ångerrätten skall godkännas.

Om varan sänds i retur enligt ångerrätten, och skulle vara ovårdsamt behandlad, i forma av smuts, lukt, blekning eller att varan är trasig eller annat som resulterar i att varan ej är i nyskick så har Jackan Skandinavien AB rätt att ta ut värdeminskningsavdrag motsvarande hela priset av ordinarie försäljningspris inklusive moms. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags.

- Så packa varan ordentligt med försiktighet, och omsorg tack. Följ steg #1 och steg #2 enligt nedan för att skicka tillbaka dina varor till oss.

Vi följer "lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" som du kan läsa mer om på konsumentverkets hemsida här.

 

SÅ HÄR GÖR DU VID BYTE

Gå till sidan "returer" och följ instruktionerna noga. Skriv ner artikelnummret på den artikel du önskar byta till, vilket behövs för att registrera ditt byte på rätt sätt.
Du finner sidan här: Retursida

 

SÅ HÄR GÖR DU VID RETUR

#1 Returpaket:
För alla returer och byten så skall du alltid först fylla i en returhandling som medföljde i paketet som du fick av oss. Du skall ange returen även via denna länkRetursida och följa instruktionerna noga. 
När du ska skicka tillbaka varor till oss ska du helst använda samma paket som du fått varorna i. Med i leveransen finns en förbetald returetikett som du skall använda vid retur till oss och fästas på returpaketet. Sen är det bara att lämna in din retur på närmaste postkontor/inlämningssttälle. (gäller Ej utlands försändelser. Var god kontakta kundtjänst)

#2 Returporto:
Vid byten av storlek eller modell bjuder vi på returportot på 120kr (endast Sverige). Vid retur av hela din order debiteras du 49kr i efterskott som kommer att dras av från din återbetalning. Det vill säga att, om du t.ex. returnerar 1 av 2 varor, så kommer du inte att bli debiterad för returfrakten.
OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss.
Du betalar endast för de varor du behåller. Vi justerar fakturabeloppet när plagget har kommit tillbaka till oss. OBS! Vi skickar inte ut någon ny faktura till dig vid retur. Använd den ursprungliga fakturan för att betala in dina avgifter.
Om du betalat med bankkort/betalkort så återför vi pengarna till ditt konto. Tänk på att pengarna går tillbaka på samma datum då du en gång gjorde din beställning. När du gör ett kontoutdrag eller ringer din bank får du se tillbaka i transaktionerna.
OBS!
Normalt tar det ca en vecka från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning, mycket beroende på din bank. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är max-tiden enligt lag.

- Vi är bland de absolut snabbaste att hantera byten, och vår avsikt är att det ska gå under en veckas tid innan du har din nya jacka hos dig igen.

 

REKLAMATION & GARANTI

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundtjänst på telefon nummer 031-937100, så snart som möjligt, dock gärna inom 2 månader. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt godkända reklamationer. Reklamationsrätten sträcker sig i tre år för ursprungsfel.
Godkända reklamationer anses vara: felproducerad, felsydd, trasig vid leverans, varan har gått sönder efter kort tids aktsam användning, sömmar som gått upp eller liknade nämnda.
Ej godkända reklamationer anses vara: smutsig efter användande, trasig efter en olycka eller oaktsamt användande, läckage efter att varan utsatts för nederbörd (om den inte anses vara vattentät enligt producentens anvisningar), brännskador eller liknade nämnda. 
Jackan AB har rätt att få ersättning för den användning som konsumenten haft av varan, så kallat nyttoavdrag. Jackan AB använder sig normalt sätt alltid av rätten att använda nyttoavdrag enligt konsumentverkets riktlinjer, vid reklamationer som är över 3 månader. Enligt konsumentköplagen har Jackan AB rätt att dra av nyttoavdrag med vad som anses rimligt.
En jacka som är 1 år gammal har en rimlig värdeminskning på 25-50% beroende på modell, varumärke & slitage.
En jacka som är 2 år gammal har en rimlig värdeminskning på 50-75% beroende på modell, varumärke & slitage.
En jacka som är 2-3 år gammal har en rimlig värdeminskning på 75% beroende på modell, varumärke & slitage.
Nyttoavdraget dras av från återbetalningen till konsumenten vid godkänd reklamation.

Om det är fel på din vara, kan du utan kostnad:

  • kräva avhjälpande, det vill säga få varan reparerad.
  • kräva omleverans, vilket innebär att du kan få en annan, likvärdig vara.
  • kräva prisavdrag eller ersättning för att rätta till felet.
  • häva köpet om felet är av stor betydelse för dig, vilket betyder att du får pengarna tillbaka.
  • hålla inne så mycket av betalningen som krävs för att få säkerhet för ditt krav.
  • Jackan Skandinavien AB har rätt att, i första hand erbjuda dig avhjälpande eller omleverans om det kan ske inom skälig tid. Skälig tid anses vara 2 månader.


Vi följer konsumentköplagen som du kan läsa mer om på konsumentverkets lathund här
Vi följer "lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" som du kan läsa mer om på konsumentverkets hemsida här
Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för tvister som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: http://ec.europa.eu/odr.

Vid en reklamation görs en utredning utav produkten. I vissa fall får vi skicka reklamationen vidare för utredning hos leverantören, och kan därför ta längre tid att utreda.
Dina åsikter som kund värderas högt så därför ber vi dig att kontakta oss vid åsikter eller bekymmer.

 

EJ UTLÖSTA PAKET

Jackan Skandinavien AB loggar alltid IP-nummer vid köp.
Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur + en hanteringskostnad på totalt 249 SEK. Debiteringen för dessa kostnader (249kr) sker när återbetalningen sker till kunden från det tidigare debiterade betalsättet när det outlösta paketet registrerats hos oss. Har man fler än 3 outlösta paket så kommer ditt kundnummer att spärras för shopping hos oss.

Navigering

Följ oss:
Kundvagnen är tom