Välkommen till jackan.com

Betalningsvillkor

Moms på 25 % ingår i alla priser. Inga avgifter tillkommer förutom de som står i varulistan när du genomfört ditt köp. Du har möjlighet att välja vilket betalsätt som passar dig bäst. Vi erbjuder flera olika sätt att betala ditt köp: Swish, Kortbetalning, Klarna faktura, Klarna Konto, direktbetalning via bank, PayPal eller förskottbetalning till vårt bankgiro.
Du måste vara över 18 år för att handla hos oss, i annat fall ska du ha målsmans tillstånd för att handla.
Minsta tillåtna ordervärde kan inte understiga 100 sek, (svenska kronor).

Till Norge och andra icke EU länder säljs varan utan moms, och alla avgifter så som tull och expeditionsavgifter betalas av mottagaren. Vid eventuell retur från ett icke EU land betalar kunden själv frakt och tullkostnader som eventuellt tillkommer Jackan Skandinavien AB i efterskott. Totalsumman dras av när kreditering sker till kunden.

Önkar du läsa köpvillkoren klicka på denna länk.

Swish

Swisha din betalning manuellt med din mobiltelefon. Skriv in nummer 123 137 5088 utan mellanslag i din Swish-app, mottagare är Jackan Skandinavien AB. Att Swisha över pengar till oss går bixtsnabbt, och vi ser din betalning direkt efter att du Swishat över betalningen till vårt nummer.

Ordern sänds när vi mottagit din betalning - max 48 timmars fördröjning, annars annulleras din order automatiskt.

Vi är anslutna till SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) Swish för företag. Så fort vi ser din betalning så skickar vi dina varor omgående. Eventuell återbetalning sker via banköverföring direkt till ditt kontonummer. Har du ytterligare frågor vänligen kontakta din bank för att få Swish att fungera för dig. Du finner Swish hemsida här. (extern länk)

 


Kortbetalning

Väljer du att betala mot Bankkort/Betalkort så tillkommer det ingen extra avgift.
Vi accepterar för närvarande VISA, MasterCard, Maesto och American Express. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning.
Lite kort om hur ett kortköp går till:
- När du valt ut de produkter du vill handla och klickat dig vidare till kassan fyller du först i dina personuppgifter/loggar in.
- Därefter väljer du kort som betalsätt. Sidan laddas om och du skickas vidare till en säker sida där du får ytterligare fält att fylla i.
- Var noga med att alla dina kortuppgifter stämmer innan du klickar dig vidare för att genomföra köpet!
- Pengarna reserveras på ditt kort (vilket innebär att du inte kommer åt pengarna men de har ännu inte dragits).
Jackan Skandinavien AB sparar ALDRIG några uppgifter gällande ditt kort! All information skickas krypterad via säkrade servrar (SSL/HTTPS). Du kan lätt själv undersöka att all information som skickas via webbläsaren är säker genom att titta så att adressraden börjar med https:// (normal trafik går över http://)
Jackan.com hanterar personuppgifter enl den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandlingen av de uppgifterna.
Betalväxeln (DIBS) som all kortbetalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS.


paypal

Du använder ditt PayPal konto för att genomföra din betalning. Du kopplas automatiskt till betalningssidan för PayPal, där du bekräftar ditt köp. Skriv bara in dina kort- och bankkontouppgifter en enda gång på ditt PayPal-konto – så lagrar PayPal dem åt dig. Du behöver aldrig mer lämna ut dina betalningsuppgifter till andra när du handlar på nätet med PayPal. PayPal skyddar både köpare, säljare och företag, så vare sig du köper, säljer eller överför pengar kan du känna dig lugn. Läs mer om hur du skaffar PayPal här. (extern länk)


Direktbetalning

Väljer du direktbetalning när du beställer hos oss tar vi inte ut någon extra avgift.
Betalningen behandlas av vår betalningspartner DIBS för att garantera snabb och säker betalning.
Till skillnad mot en kortbetalning så dras pengarna direkt vid beställningstillfället.
Jackan.com hanterar personuppgifter enl den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandlingen av de uppgifterna.
Betalväxeln (DIBS) som all betalning går igenom uppfyller kraven för PCI-DSS.


Klarna Faktura

När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Detta medför att om du vill leverera din beställning till en annan adress än folkbokföringsadressen måste du ange en annan leveransadress. Detta finner du extra adressfält för i kassasteget. Dock måste namnet alltid vara det samma som på kundnumret! Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med (det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr) samt dröjsmålsränta med 2 % per månad + gällande referensränta.


Klarna Konto / Delbetalning

Du kan välja att delbetala ditt köp, då väljer du betalsätt konto. Du kan dela upp din betalning upp till 24 månader. Kontohanteringen sköts av vår samarbetspartner, Klarna AB (publ). När du väljer att betala med konto sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Detta medför att om du vill leverera din beställning till en annan adress än folkbokföringsadressen måste du ange en annan leveransadress. Detta finner du extra adressfält för i kassasteget. Efter ett påskrivet delbetalningsavtal kommer första fakturan först nästkommande månad. Lägsta belopp att betala per månad är 50 kr. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här: https://klarna.com/pdf/kontovillkor.pdf. (extern länk)


Förskottsbetalning - Bankgiro

Du kan betala in orderbeloppet till vårt Bankgiro: 765-9683 - Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) - SEB.
Beställningen skickas så fort vi mottagit betalningen. Det tar vanligtvis 3 dagar. Glöm inte att ange ordernummer vid inbetalningen!

Ordern sänds när vi mottagit din betalning - max 3 dagars fördröjning, annars annulleras din order automatiskt.


Fraktkostnad

Vi bjuder på frakten inom Sverige, som kostar 130 kr. Frakt till övriga länder debiteras 200kr.
Vid retur av hela din order debiteras 39kr i efterskott som dras av på din återbetalning. Byten av storlek eller modell är helt avgiftsfria.
Det vill säga, att om du t.ex. köper två jackor, och skickar tillbaka en av dem, så betalar du ingen avgift för returfrakten. 


Säkerhet

Vi använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk). Företaget Netscape Communications har tagit fram och utvecklat SSL - protokollet som nu har blivit industristandard.
Ett protokoll är en uppsättning regler och procedurer om hur informationen (datan) ska behandlas. SSL-protokollet behandlar datan på flera olika sätt och "kastar om" informationen. Detta görs för att datan inte ska vara läsbar under överföringen mellan de två datorerna, denna "omkastning" kallas kryptering. När datan tas emot hos mottagaren ser SSL till att "sätta tillbaka" datan i dess ursprungliga ordning, gör en kontroll på att avsändaren är korrekt (Server Authentication) och kontrollerar dessutom att datan inte har blivit förändrad under överföringen (Message Integrity).
SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare, mottagare eller både sändare och mottagare av dataöverföringen. Ett digitalt certifikat är det "verktyg" som används för att koppla informationen om en individ eller organisation till en så kallad "public key" (allmän nyckel) med två syften:
- Alla SSL-certifikat till internet handhas av företag som är certifierade certifikatskapare. Detta medför också att alla SSL-certifikat är unika och korrekt utfärdade. Alla som ansöker om SSL-certifikat måste styrka sin egen eller sin organisations identitet för att få köpa ett SSL-certifikat.
- För konsumenter är det enda kravet för att använda SSL att webbläsaren klarar SSL, vilket de två mest använda webbläsarna Internet Explorer och Firefox har kunnat sedan många versioner tillbaka. Dessutom krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren.

Övrigt

Har du några frågor gällande dessa villkor är du välkommen att kontakta oss på Kundtjänst under kontakta oss här på hemsidan. Jackan.com hanterar personuppgifter enl. den svenska personuppgiftslagen, PUL. Detta innebär att personuppgifterna skyddas enligt de villkor som rör behandling av de uppgifterna.

Till Norge och andra icke EU länder säljs varan utan moms, och alla avgifter så som tull och expeditionsavgifter betalas av mottagaren. Vid eventuell retur från ett icke EU land betalar kunden själv frakt och tullkostnader som eventuellt tillkommer Jackan Skandinavien AB i efterskott. Totalsumman dras av när kreditering sker till kunden.

Procentrabatter, så som studentrabatt, gäller inte på rea-artiklar eller redan nedsatta varor.