Välkommen till jackan.com

utförliga villkor

 

Vanliga frågor och svar

ORDER

Var är min beställning?
Du kan logga in på ditt konto här, och följa ditt paket via en länk till PostNords pakettjänst där du kan följa paketet och få information exakt var det befinner sig. Logga in med samma e-postadress som du använde vid ditt köp. Har du inte fått din beställning inom 1-3 arbetsdagar, så har du förmodligen fått ett e-postmeddelande om eventuella förseningar. Det kan hända att e-post från PostNord kan hamna i ditt skräppostfilter så se gärna efter där först. Ibland kan då vara så att din vara är restnoterad eller bara lite försenad p.g.a hög belastning hos PostNord. Om du inte mottagit din beställning inom 3-7 arbetsdagar efter att du fått leveransmeddelandet från oss så ber vi dig höra av dig till vår kundtjänst så att vi kan kontrollera vad som skett, ring då kundtjänst (öppet vardagar 09.00-16.00, lunchstängt 12.00-12.45) på telefonnummer 031-937100.

 
Hur lång är leveranstiden?

Varorna skickas samma vardag för order som läggs innan kl.15.00
Posten levererar försändelser inom 1-2 dagar från den dag de lämnar vårt lager.


Hur handlar jag?

Klicka på denna länken, där vi enkelt förklarar hur du ska gå tillväga.

 

Hur handlar jag till ett företag?

Kontakta vår kundtjänst, 031-937100 vid volym-order eller välj företag i kassan. Företag har lika förmånliga betalalternativ som konsumenter och kan betala med Klarna Faktura, Klarna Delbetalning, Kort eller förskottsbetalning.Hur gör jag om jag har fått en rabattkod?

5% rabatt ger vi till alla kunder som registrerar sig till vårt nyhetsbrev.
Den rabatten aktiverar du genom att ange koden "nykund" i fältet "Rabattkod" i kassan.
Aktivera koden genom att klicka på knappen "LÄGG TILL" som visas bredvid inmatningsfältet i kassan.
Rabatten går EJ att kombinera med andra rabatter och kan EJ användas på redan nedsatta varor.

Har du en annan kod så använder du den på samma sätt som ovan beskrivet.


 

Måste jag ha ett konto för att kunna handla?

Nej, men vi registrerar ett konto åt dig automatiskt när du handlar första gången då vi behöver lagra dina adressuppgifter tills dess din beställning är levererad.
- Observera att vi aldrig någonsin lagrar transaktionsuppgifter eller känsliga lösenord.

Kontouppgifterna skickas till dig via epost.
Om du inte vill att vi behåller uppgifterna efter beställningen är levererad så skicka ett mail till vår kundtjänst, så tar vi bort ditt konto.Vad kostar frakten?
Vi har ALLTID fri frakt och fria byten, utan kostnad inom Sverige, med leveranstid på 1-2 dagar.
Vid byten debiteras ingen fraktkostnad.
Returfrakt kostar 39kr, men endast om du skickar tillbaka hela ordersumman. Det vill säga, om du köper 2 jackor och behåller 1 så kostar returfrakten ingenting.
Till Norge betalar du 200 sek exklusive-moms, Danmark och Finland betalar du 200 sek i frakt. Till övriga världen 250 sek. Vänligen kontakta kundtjänst för exakt belopp.

 
Kan jag ändra/avbeställa en order?

Ja, men bara innan ordern har fått statusen "Under behandling". Efter det så har den gått ut till packning.

 Hur fungerar förhandsbokning?

I vissa fall kan du förhandsboka en jacka som vi vet kommer in till oss under kommande säsong. Förhandsbokningen är bindande, då vi reserverar en speciell produkt i ditt namn. Du har som vanligt öppet köp och bytesrätt i 14 dagar efter du mottagit din vara från oss. Förhandsbokning sker i kassan och genomförs som ett vanligt köp, men du betalar inget förrän du fått ett meddelande från oss att din vara har kommit in i vårt lager. (se preliminär leveranstid på produkten) Då ber vi dig att genomföra ett vanligt köp i kassan med din reserverade produkt och då väljer du vilket betalsätt du önskar.


 
Jag har inte fått någon orderbekräftelse?
Var alltid noga med att kontrollera så att din e-postadress är korrekt, detta är den vanligaste orsaken till utebliven orderbekräftelse.
Det kan även vara att din e-postleverantör har ett SPAM-filter som blockerar vissa mail. Titta gärna i din skräppost, så att det av misstag inte hamnat där.
Kontakta kundtjänst om du inte fått någon orderbekräftelse inom 24 timmar efter det att beställningen gjordes.

 
Hur kan jag returnera eller byta en vara?
Under perioden 15 november till den 15 januari så har vi förlängt öppetköp t.o.m. 16 Januari.
Kostnad för enbart retur av hela din order debiteras 39kr i efterskott, som kommer att dras av från din återbetalning. Dvs att om du skickar tillbaka 1 av 2 jackor kommer du inte att betala för returfrakten. Byten är helt avgiftsfria, du betalar alltså inga avgifter eller andra kostnader om du önskar byta storlek eller modell inom Sverige. Läs allt om byten och returer här.
Vi följer svensk lagstiftning och riktlinjer i den nya lagen som kom i juni månad 2014, Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, som du kan läsa mer om här
Du har alltid 14 dagars returrätt och öppet köp hos Jackan.com. Detta gäller även nedsatta priser som rea och andra erbjudanden. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. När du ska skicka tillbaka varor till oss ska du helst använda samma paket som du fått varorna i. Skriv returadressen tydligt på returpaketet. Om du använder den medskickade returetiketten så behöver du inte lägga ut pengar för returfrakten utan det är bara att lämna in paketet på närmaste postkontor/inlämningsställe inom Sverige. OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss. Om du vill du kunna spåra din retur kan det i så fall vara bra att skicka det rekommenderat. Denna kostnad får du i så fall stå för själv. Kolla med postens serviceställe där du bor hur du gör detta.

Om du inte har kvar returettiketten med vår returadress så går det bra att skriva den på ett eget papper och sätta på returpaketet.


Får ni påfyllningar på en slutsåld vara?
Det är svårt att säga då det beror helt på vilken vara det handlar om. Är det en vara som ingår i vårt basutbud inkommer den med största sannolikhet igen. Är det en specifik vara som du undrar över så är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst så kollar vi gärna upp detta åt dig. Du kan bevaka en speciell storlek genom att klicka på "BEVAKA" knappen och ange din e-postadress, så skickas ett meddelande till dig när varan åter finns i lager.

 
Skickar ni till andra länder än Sverige?
Ja, vi levererar till de flesta länder i världen. Kontakta kundtjänst om ditt land inte finns med bland de länder vi har förvalt i kassan.

 
Vad är det minsta jag kan beställa?
Minsta beställningsbeloppet är 100 kr hos oss på Jackan.com.

 
 
 Upp
 

WEBBPLATSEN

Mina artiklar sparas inte i kundvagnen?

I 99 fall av 100 beror det på att din dator är inställd på att inte acceptera s.k. cookies vilket den måste vara (ditt användarnamn och dina varor lagras i cookies).


Vilket företag står bakom Jackan.com?

Jackan Skandinavien AB är ett privatägt familjeföretag som ägs av Maria, Patric & Anders Hedin. Du kan läsa mer om oss här.


 
 
 Upp
 

BETALNINGAR

Vilka betalalternativ kan jag välja på?

Du har möjlighet att välja det betalsätt som passar dig bäst. Vi erbjuder 7 olika sätt att betala ditt köp:

- Faktura. I paketet ligger en faktura/räkning. Betalningsvillkor är 14 dagar om inget annat anges.
- Konto/delbetalning. Du kan dela upp din betalning i upp till 24 månader. Kontohanteringen sköts av vår samarbetspartner, Klarna AB (publ).
- Kortbetalning. Vi accepterar för närvarande VISA, MasterCard, Maesto och American Express.
- Direktbetalning via bank. Pengarna dras från ditt bankkonto direkt efter att beställningen är lagd.
- Förskottsbetalning via Bankgiro. Glöm inte ange ordernummer!
- Swish betalning via din mobiltelefon.
- PayPal - betalning via ditt PayPal konto. 


Moms på 25 % ingår i alla priser. Inga avgifter tillkommer förutom de som står i varulistan när du genomfört ditt köp.

Till Norge och andra icke EU länder säljs varan utan moms, och alla avgifter så som tull och expeditionsavgifter betalas av mottagaren. Vid eventuell retur från ett icke EU land betalar kunden själv frakt och tullkostnader som eventuellt tillkommer Jackan Skandinavien AB i efterskott. Totalsumman dras av när kreditering sker till kunden.


 

 

När får jag min återbetalning?
När man skickat en retur till oss så görs den ekonomiska korrigeringen utifrån vilket betalsätt man valt på sin order från början. Om du valt att betala med betalkort direkt på sidan vid beställningstillfället så kommer en återbetalning att ske till samma kort inom 10 bankdagar efter att vi mottagit och registrerat returen hos oss. Om du valt betalsätt faktura så kommer den/de returnerade varorna att nollas på fakturan så fort vi fått in din retur. (Vid retur på en order mot faktura betalar man alltså bara in för det man behåller samt för avgifterna på ordern) Vid retur av hela din order debiteras 39kr i avgift. Byten är helt avgiftsfria.


Varför kan jag inte handla mot faktura?
Om inte ditt köp godkänns när du väljer att betala mot faktura kan det bero på ett par olika anledningar.
1. För att köpa mot faktura krävs det att du är 18 år.
2. Adressen du angivit är felaktig, vid betalning mot faktura godkännes endast folkbokförd adress.
3. Du har överskridit det maximala beloppet för fakturaköp (detta kan variera, så om du vill veta din max-summa så kontakta Klarna på 08-120 120 00).
4. Du har angett ett felaktigt personnummer. (Tänk på att personnumret kontrolleras mot den adress du är folkbokförd på, dessa två måste alltså matchas för att fakturaköpet skall gå igenom).
5. Klarna (vilka vi använder för fakturaköp), godkänner inte din kredit.


När jag väljer att betala med kort, varför måste jag ange en särskild säkerhetskod efter att jag knappat in mina kortuppgifter ?/ Vad är 3D - secure?
Vi tillämpar en säkerhetslösning som kallas 3D-secure. 3D-secure är en standard utvecklad av Visa och Mastercard och går ut på att kortinnehavaren måste identifiera sig i samband med kortköp på Internet. Vi uppfyller kraven för PCI DSS. För dig som kund innebär detta en trygghet och en höjd säkerhet gentemot kortbedrägeri. Rent praktiskt fungerar tjänsten så att du anger ditt kortnummer som vanligt. Via krypterad kommunikation kontrolleras det av kortföretaget via en speciell säkerhetsserver. För att kunna verifiera dina uppgifter behöver du därför identifiera dig med ett lösenord så att banken kan se att det är du och ingen annan som gör transaktionen.
Hur du identifierar dig beror på vilken bank du har, då bankernas lösningar ser olika ut. Är du osäker kan du kontakta din kortutställande bank.


 
 Upp
 

MEDLEMSKAP

Hur registrerar jag mig på Jackan.com?
Klicka på ”Logga in” eller "Registrera" och fyll i dina uppgifter där. Sedan trycker du på registrera och så är det klart.

 
Varför måste ni ha mitt personnummer?
Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår sajt kommer att behandlas av Jackan.com i egenskap av personuppgiftslagen (PUL). Informationen kommer att användas i syftet att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig. Ingen annan än enbart Jackan.com kommer att ta del av dessa uppgifter.

 
Vad kostar det att vara medlem på Jackan.com?
Att registrera sig och bli medlem är helt kostnadsfritt.

 
 
 Upp
 

PRODUKTER

Hur vet jag vilken storlek jag ska välja?
På varje artikel skall det finnas en storleksguide eller mått under filken Storleksguide. Känner du inte att du får svar på din fråga där så är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst via formuläret under Kontakt så svarar vi så snabbt vi kan! Eller ring oss på telefon nummer 031-937100 vardagar 09.00 till 16.00 (lunchstängt 12.00-12.45)

 
 
Upp